empanadas, asado y fiesta

Igår åkte vi utbytesstudenter, eller kanske 150 av oss, på utflykt. Skulle träffas 9.30 utanför universitetet för att åka iväg med bussar. 10.30 satt vi på bussen. tidigast. en och en halv timmes bussresa tog oss till landsbygden, och en gård som tar emot turister. Intressant och uppleva en sån här utflykt, satt och funderade på var man tar bytisar som kommer till sverige. älgsafari...glasbruk...
Här fick vi, efter lite matintag i form av empanadas, titta på hästar.. som såg ut som hemma förutom att de verkade deprimerade. De var smutsiga, stod i en trång hage utan gräs (och tuggade på bajs!) och var helt passiva. Så det fick mitt intresse av att rida (läs åka häst) runt gården att försvinna. Nej tack. De enda djuren som såg friska o glada ut var minigrisarna som sprang omkring. hästuppvisningen var också som en uppvisning i hur man kan använda sig av piska och sparkar för att få hästar att springa... sådär imponerad av deras gamla horsegames helt enkelt. 
Sen var det dags för utfordring i en lada, asado(grillat). grillat kött, grillad korv, grillad blodkorv, grillad kyckling. Maxat. Och lite hederlig folkmusikuppvisning i charterresa style. Men musikerna var duktiga ! Och det var trevligt med utflykt med studenterna :) 

På kvällen var det dags för utgång. Sannerligen intressant. Kvällen började på en bar, vi var nog ca 100 pers som intog stället och minglade runt o åt en pizzaslice eller två av gratispizzorna som langades ut från köket. Sen var det dags att borda "partybussarna" som var bokade. 

en partybus är en buss helt enkelt. med neonljus, blinkande lampor och hög musik. Tjugo pers står i bussen, det serveras jätteäcklig häxblandning, dansandes medan bussen cruisar runt i natten en timme. undrar om försäkringen täcker en olycka där.... :P
En timme senare var vi framme på klubben. eventuellt än mer intressant upplevelse. På en liten scen står en smörig kille och sjunger vad som uppenbarligen är typ schlagerhits eftersom alla står med armarna i vädret och sjunger med. Bakom honom står två tjejer i de minsta klänningarna jag sett. Paljettklänningar som slutar innan de börjat och bröst som inte går att unvika. Deras roll är att stå bakom honom och göra lite moves i klass med pinvindansen. Och jag undrar vad jag gör där. När  framförandet äntligen är slut och djn börjar, står det helt plötsligt en tjej i varje hörn på en pediestal (!) iklädda underkläder, djävulshorn, masker... jisses. Jag blir såklart arg men försöker tänka att jag befinner mig i en annan i kultur och allt det där. Och det funkade ganska bra, hade kul i alla fall :)

hälsning från ett soligt Buenos Aires


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0